Nie marynuj kotletów w mące i jajku – to wielki błąd. Mamy łatwiejszą metodę – smakują obłędnie.

Wśród wielu potraw, których nie sposób nie kochać, znajdują się kotlety z kurczaka. Dobrze zrobiony, delikatny, aromatycznie przyprawiony kurczak, ze złotą, chrupiącą skórką, to danie, które pasuje na każdą okazję.

Kopiuj

Zazwyczaj, przygotowując drobiowe kotlety panierujemy je w jajku i mące, tworząc na nich chrupiącą warstwę. Warto jednak spróbować czegoś nowego i przygotować takie kotlety w nieco inny sposób.

 

Do przygotowania kurczaka w naszej wersji, nie będziesz potrzebować ani mąki, ani jajka. Gwarantujemy, że nasza propozycja spodoba się wszystkim fanom soczystego mięsa.

Także osobom, które nie lubią się brudzić podczas gotowania (a jak wiadomo, panierując kotlety w tradycyjny sposób nie da się uniknąć mąki i jajka lepiących się do rąk).

Składniki, których będziesz potrzebować

  • dwie podwójne lub cztery pojedyncze piersi z kurczaka
  • 40 g miodu, zgodnego z twoimi upodobaniami smakowymi
  • 30 g musztardy (takiej, która nie zawiera dużej ilości całych ziarenek gorczycy)
  • 3 lub 4 ząbki czosnku
  • 50 g majonezu
  • 30 ml oleju słonecznikowego do smażenia
  • czerwona, słodka, mielona papryka
  • sól i pieprz do smaku

Jak przygotować nasze kotlety?

Kopiuj

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!