Z tego przepisu wychodzi najlepsza koreańska pyszna marchewka – pełna witamin.

 

Na patelni podgrzewamy olej roślinny, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Polewamy nim sałatkę i wszystko dokładnie mieszamy.

 

Dodajemy drobno posiekaną cebulę i uprzednio podsmażoną, przeciśnięty przez preskę lub posiekany czosnek, przykrywamy sałatkę i odstawiamy na 10-15 minut. Opcjonalnie dodajemy kolendrę.

 

 

Jeśli ciekawość nas zżera, to można od razu jeść i cieszyć się smakiem tak przyrządzonej sałatki w stylu azjatyckim. Chociaż najlepiej byłoby najpierw odstawić ją na kilka godzin w miejsce o temperaturze pokojowej, a później na 3-4 godziny w chłodne miejsce, do lodówki. Świeża kolendra poprawi smak dania i zdecydowanie warto rozważyć jej dodanie.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!