Smażone roladki pekińskie w cieście. Gdy tylko wystawię ją na stół znika w mgnieniu oka.

Od główki kapusty pekińskiej oddziel 9 liści. Pozbądź się twardej części liścia i rozbij jego środek tłuczkiem. Tak samo postępuj z resztą liści. W oddzielnym pojemniku ubij trzepaczką jajka. Dodaj do nich szczypty soli oraz pieprzu, po czym całość ponownie wymieszaj.

 

Następnie należy przesiać mąkę i dodać ją do miski z jajkami. Całość mieszaj do czasu, gdy masa uzyska gładką konsystencję.

 

Teraz wystarczy umieścić każdy liść kapusty w cieście, a następnie usmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju roślinnym. Pamiętaj, by liść przypiec po obu stronach! Gotowy liść kapusty przenieś z patelni na papierowy ręcznik, który usunie nadmiar tłuszczu.

 

Nadzienie:

  • Na początku drobno posiekaj pomidory oraz szczypiorek.
  • Pokrój szynkę tak, by przyjęła kształt kosteczki oraz zetrzyj ser.
  • W następnej kolejności, połącz przygotowane składniki w misce. Najlepiej będzie użyć głębokiego naczynia.
  • Dodaj majonezu i przypraw nadzienie solą i pieprzem. Teraz należy wszystko dokładnie wymieszać.

Sposób podania

Teraz, gdy wszystkie składniki są przygotowane, ułóż liść kapusty na płaskiej powierzchni. Niewielką ilość nadzienia połóż blisko jego krawędzi, a następnie zwiń w rolkę. W ten sam sposób przygotuj resztę porcji.

 

To wszystko! Roladki pekińskie są już gotowe, by zachwycić podniebienia Twoje i Twoich gości. Smacznego!

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!