Smażone roladki pekińskie w cieście. Gdy tylko wystawię ją na stół znika w mgnieniu oka.

Przepis nie będzie stanowił problemu nawet dla niewprawionych kucharzy, za to efekty będą zdumiewające. Gotowe roladki są miękkie, soczyste i rozpływają się w ustach.

To uniwersalne danie wyróżnia się doskonałym smakiem, a zastosowanie znajdzie zarówno podczas eleganckiej kolacji, jak i przyjacielskiej pogawędki. Brzmi kusząco – a całość zajmie Ci około 20 minut!

Potrawa, wyróżniająca się powyższymi walorami, to smażone roladki pekińskie w cieście.  Z tym przepisem ich przygotowanie będzie przyjemnością!

Składniki na roladki:

– 1 główka kapusty pekińskiej
– 4-5 jajek
– 60 gramów mąki
– szczypta soli
– czarny pieprz
– olej do smażenia

Składniki nadzienia:

– 2 pomidory
– 150 gramów twardego sera
– 100 gramów szynki
– 1 łyżka majonezu
– szczypiorek
– sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Skoro mamy już przygotowane składniki, możemy przejść do rzeczy:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!