Od główki kapusty pekińskiej oddziel 9 liści. Pozbądź się twardej części liścia i rozbij jego środek tłuczkiem. Tak samo postępuj z resztą liści. W oddzielnym pojemniku ubij trzepaczką jajka. Dodaj do nich szczypty soli oraz pieprzu, po czym całość ponownie wymieszaj.

Następnie należy przesiać mąkę i dodać ją do miski z jajkami. Całość mieszaj do czasu, gdy masa uzyska gładką konsystencję.

Teraz wystarczy umieścić każdy liść kapusty w cieście, a następnie usmażyć na patelni, na rozgrzanym oleju roślinnym. Pamiętaj, by liść przypiec po obu stronach! Gotowy liść kapusty przenieś z patelni na papierowy ręcznik, który usunie nadmiar tłuszczu.

Teraz, gdy wszystkie składniki są przygotowane, ułóż liść kapusty na płaskiej powierzchni. Niewielką ilość nadzienia połóż blisko jego krawędzi, a następnie zwiń w rolkę. W ten sam sposób przygotuj resztę porcji.

Comments are closed.