Pyszne placuszki bez dodatku jajek – smakują wyśmienicie nawet na zimno. Zawsze wychodzą bujne jak pączki

Możesz nawet nie podejrzewać, jak niesamowite i unikalne mogą być Twoje nowe placuszki bez dodatku jajek.

Kopiuj

Są o wiele ciekawsze niż ich klasyczna wersja, nie opadają i można zjeść je ze smakiem nawet na zimno! Dowiedz się, jak zrobić placuszki bez jaj, które urozmaicą Twoją kuchnię.

 

Przypominają racuchy drożdżowe, jednak są o wiele szybsze w przygotowaniu. Doskonała opcja na śniadanie, kolację lub podwieczorek.

Potrzebujesz:

  • 250 g kefiru
  • cukier do smaku
  • 200 g mąki
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczyptę soli
  • olej do smażenia

Jak przygotować pyszne placuszki bez jaj?

Ciepły kefir, sól i sodę wymieszaj w misce. Dodaj cukier, a następnie, dodając przesianą mąkę, mieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta.

Kopiuj

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!