Szybkie i łatwe do zrobienia mięso w stylu kapitańskim w piekarniku: znika z talerzy w 5 minut.

Ten przepis jest znany większości gospodyń domowych w bardzo zniekształconej wersji.

Wszystkie składniki są ułożone w warstwy i obficie posmarowane majonezem. Problem polega na tym, że majonez znacząco wpływa na smak produktów i nie jest odpowiedni aby poddawać go obróbce cieplnej.

 

Oryginalna receptura mięsa w stylu kapitana obejmuje pieczenie i serwowanie mięsa w postaci małych kawałków z sosem beszamelowym. Dziś zdradzę Ci, jak szybko i łatwo przygotować to pyszne danie mięsne bez kropli majonezu.

SKŁADNIKI NA 4 PORCJE

  • 500 g wieprzowiny lub wołowiny
  • 2 cebule
  • 4–6 średnich ziemniaków
  • 4 łyżki oleju roślinnego
  • 100 g twardego sera
  • sól, pieprz

SKŁADNIKI NA SOS

  • 50 g masła
  • 1 łyżka mąki
  • 250 ml mleka
  • sól

 

PRZYGOTOWANIE

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!