Taki deser zachwyci każdego łasucha w twoim domu. Można jeść i jeść – Ciasto z patelni.

Jeżeli masz ochotę na jakiś dobry deser, ale nie posiadasz piekarnika lub nie masz ochoty go włączać to pomyśl o tym prostym przepisie na przepyszne ciasto, które przyrządza się na patelni. Taki deser zachwyci każdego łasucha w twoim domu.

Kopiuj

   Ciasto jest łatwiejsze do przygotowania niż się wydaje. Wystarczy pomieszać wszystkie składniki w jednej misce i smażyć tak samo jak tradycyjne naleśniki. Ten deser to jednak znacznie więcej. Soczyste i delikatne ciasto ma w sobie śliwki, śmietankę z karmelem oraz orzechy włoskie. Kiedy je jemy dosłownie rozpływa się w naszych ustach.

Składniki na ciasto

  • mąka pszenna (150 g)
  • proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
  • mleko (180 ml)
  • jajka (3 sztuki)
  • cukier (150 g)
  • cukier waniliowy (1 mała torebka)
  • olej roślinny bezwonny (70 ml)

Składniki na nadzienie

  • gęsta śmietana (400 ml)
  • skondensowane mleko (200 g)
  • orzechy włoskie (100 g)
  • suszone śliwki (100 g)
  • pokruszona czekolada do dekoracji
Kopiuj

Przygotowanie ciasta

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!