Uchylmy rąbka tajemnicy na chrupiącego kurczaka – Jak szefowie kuchni marynują kurczaka.

Lista składników:

  • kolendra / kilka gałązek
  • mięta / kilka listków
  • czosnek / 1 ząbek
  • świeży korzeń imbiru / 1 plasterek
  • papryka chili / odrobina
  • sok z limonki / do smaku
  • miękkie masło
  • pieprz / szczypta
  • sól / szczypta

Sposób przygotowania:

Przygotuj marynatę: w misie blendera umieść kolendrę, miętę, czosnek, imbir, paprykę chili i rozdrobnij. Dodaj masło, sok z limonki, przypraw solą i pieprzem.

Przygotuj kurczaka:

dokładnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą i odstaw do lodówki na minimum 4 godziny.
Po tym czasie rozgrzej piekarnik do 220 stopni, wstaw kurczaka i piecz do miękkości.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!