Dietetyczka zdradziła mi przepis na bulionową zupę – Jem codziennie i chudnę. Dieta bulionowa.

Przygotuj sobie dwie marchewki, cebulę, kawałki mięsa z kością, łodygę selera, liść laurowy, gałązkę tymianu, 3 łyżeczki octu, cztery kulki pieprzu, a także około centymetr startego imbiru. Nie zapomnij też o dodatkach takich jak pomidory, ocet czy sok z cytryny.

Przyprawy, które dodasz, mogą być różne, wszystko zależy od tego, co lubisz. Na kilogram/półtora mięsa przygotuj 4 litry wody. Nie zapomnij o occie. Jeszcze zanim rozpoczniesz gotowanie, piecz kość w piekarniku w 220 stopniach przez 15 minut. Pozwoli to na uzyskanie bardziej wyrazistego smaku, a Twój bulion będzie miał piękną, złocistą barwę.

 

Jeśli raz ugotujesz ten dietetyczny rosół, polubisz go. Zapomnisz o botoksach i innych metodach. W 3 porcjach bulionu znajdują się jedynie 84 kalorie. Oczywiście pamiętaj, żeby do odchudzania podejść z głową. Podziel się przepisem ze znajomymi i ciesz się pysznym, zdrowym rosołem, który pozwoli Ci zrzucić zbędne kilogramy.

Niech ta potrawa na stałe zagości na Twoim stole.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!