Dietetyczka zdradziła mi przepis na bulionową zupę – Jem codziennie i chudnę. Dieta bulionowa.

Przepis nie wymaga żadnych trudno dostępnych składników, po prostu, jedyne, co musisz robić, to jeść rosół. Ile razy? Dwa dni w tygodniu i co najważniejsze, dni te muszą następować jeden po drugim, czyli np. środa i czwartek. Trzeba również zachować przerwę, np. czwartek i niedziela.

Do zrobienia bulionu możesz wykorzystać każde mięso, po prostu wybierz te, które najbardziej lubisz. Jednak niezależnie, czy będzie to kurczak, indyk czy mięso wołowe, pamiętaj, żeby wybrać kawałek z kośćmi i żeby tak też je gotować. Dlaczego są one tak ważne.

Dzięki temu, bulion będzie zawierał w sobie dużą dawkę kolagenu, zawartemu w kościach. Jak działa kolagen, wszyscy wiedzą. Nie tylko spłyca lub nawet zwalcza zmarszczki, ale również ma dobry wpływ na stawy, wzmacniając je. W procesie chudnięcia pozwala on na efektywną walkę z rozstępami, dzięki czemu nie będziesz musiała się martwić o elastyczność skóry.

 

Jak przygotować taki rosół.

Zacznijmy od tego, że gotuje się on dość długo. Jeśli natomiast użyjesz szybkowaru, możesz skrócić ten proces nawet o 2 godziny. Jeśli wybierzesz tradycyjną metodę, gotowanie potrwa ok 3-4 godziny.

Czego potrzebujesz?

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!