Posypać solem i pieprzem rozbite kawałki wieprzowiny. Cebulę skroić w piórka, a ogórki w plasterki. Po mięsie rozsmarować musztardę. Ułożyć na to po dwa plasterki boczku oraz pokrojone wcześniej kawałki cebuli i ogórków. Ponownie wykonać tę samą czynność aż do ostatniego kawałka wieprzowiny.
Połączyć mięso za pomocą sznurka wiążąc je ze sobą. Posiekać cebulę w drobną kosteczkę. Zeszklić ją na patelni. Dosypać mieszankę warzyw i smażyć przez chwilę do miękkości. Podlać bulionem warzywnym a także koncentrat pomidorowy. Mieszając, gotować przez około 5 minut.
W następnym kroku dodać 500 ml czerwonego wina i jeszcze przez 5 minut gotować. Przełożyć mięso do naczynia, polać je wcześniej wykonanym sosem. Wstawić do piekarnika. Czas pieczenia to około 2-2,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Comments are closed.