Mielone kotlety z piekarnika- wyśmienicie smakują, zaoszczędzisz dużo czasu na tak przygotowane danie.

Po raz pierwszy gdy upiekłam mielone kotlety w piekarniku , to nie zauważyłam nawet jak do stołu zasiedliśmy. Wszystkie piekły się w jednym czasie , a ja miałam czas aby porozmawiać z synem oraz zobaczyć dzisiejszą prasę.

Mają mniej tłuszczu, a do tego są bardzo soczyste oraz delikatne. Koniecznie spróbuj , a zobaczysz jakie są pyszne.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:

  • Mięso mielone- 1 kg
  • Cebula-3 szt.
  • Jajka-3 szt.
  • Pszenny , jasny chleb-5 kromek
  • Natka pietruszki
  • Musztarda-3 łyżki
  • Pieprz oraz sól do smaku

 

WYKONANIE:

1.W mleku namocz kromki chleba i nadmiar odciśnij.

 

2.W drobną kostkę pokrój wcześniej obraną cebulę.

 

3.Do jajek roztrzepanych dodaj musztardę oraz posiekane zioła. Dokładnie wszystko wymieszaj.

 

4. Do miski z mięsem mielonym dodaj przygotowane jajka z dodatkiem musztardy, namoczony chleb, przypraw do smaku pierzem oraz solą. Rękoma wymieszaj dokładnie mięso.

 

5.Blachę wyłóż papierem do pieczenia i połóż na nią uformowane średnie kotleciki.

 

6.Piecz przez 30 minut w 200-220 stopniach. Życzę smacznego!

 

Upieczone mielone kotlety podawaj z surówką z buraczków oraz z ziemniakami.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!