Koniecznie spróbuj tego deseru: Kubki kremowe zachwycą wszystkich gości. Robię prawie co każdy weekend

Deser karmelowe kubki, to idealna przekąska np. na podwieczorek lub przekąskę przed obiadem. Deser jest bardzo szybki i łatwy w zrobieniu. Z pewnością podbije podniebienia twojej rodziny i znajomych.

 

O to, jak go przyrządzić:

  • jabłko
  • 500 mililitrów mleka
  • łyżka skrobi kukurydzianej
  • 100 gramów budyniu karmelowego

Do dekoracji deseru możesz dodać jabłko

  • 1 lub 2 łyżki masła
  • łyżkę cukru
  • cynamon
  • posiekane orzechy lub migdały

Jabłko należy umyć, a następnie usunąć z niego rdzeń i pokroić je na półksiężyce. Umieść je w blenderze, zalej mlekiem i zrób masę.

 

W dalszej kolejności odcedź przez sito do garnka i dodaj budyń karmelowy oraz łyżkę mąki kukurydzianej. Całą zawartość mieszaj, gotując przez 2 minuty. Potem umieść powstałą masę w filiżankach i wstaw do lodówki na czas dwóch godzin.

 

Następnie obierz kolejne jabłko, pozbądź się z niego pestek i pokrój je w kostki. Umieść je na patelni, dodaj masła, cynamonu i gotuj przez czas dwunastu minut.

 

Zobaczysz, że odczujesz karmelowy smak deseru. Do masy schłodzonej w lodówce, dodaj łyżkę pieczonych jabłek i posyp orzechami. Pamiętaj, udostępnij ten przepis swoim bliskim!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!