Pyszne delikatne ciasto o zapachu kawy. To ciasto jest idealne do popołudniowej herbaty lub kawy.

To delikatnie pachnące kawą ciasto jest świetne z herbatą lub kawą. Ten prosty przepis z pewnością zadowoli każdego smakosza.

 

Składniki:

  • 4 duże jajka,
  • 3 łyżki kakao
  • 2,5 szklanki mleka,
  • 2,5 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej,
  • 1 filiżanka cukru
  • 1 filiżanka wody
  • 1 filiżanka oleju
  • 1 saszetka cukru waniliowego,
  • 1 saszetka proszku do pieczenia
  • Pół szklanki gorącej wody
  • Roztopiona czekolada
  • Orzechy laskowe.

Sposób przygotowania:

W misce umieść filiżankę cukru. Zmiksuj jajka i cukier razem, aż będą gładkie. Następnie dodaj olej. Za pomocą trzepaczki wymieszaj składniki. Następnie dodaj przesianą mąkę i skrobię, proszki do pieczenia, cukier waniliowy, kakao i ponownie wymieszaj.

 

Ciasto piecz w formie do muffinek w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza przez około 20 minut. Ciasto piecz w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza, aż nabierze złotego koloru.

 

Następnie przygotuj masę. W misce wymieszaj cukier i kawę. Do naczynia dodaj mleko i gorącą wodę. Po upieczeniu ciasta, oprósz je mieszanką kawową. Na przykład, udekoruj ciasto cukrem pudrem.

 

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!