Wspaniałe połączenie delikatnego kremu i pysznego ciasta. Warto zachować ten przepis.

Przygotuj krem, ubijając w misce żółtka i cukier waniliowy. Następnie dodaj do miski cukier. Na koniec dodaj do miski 200 ml mleka. Ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj 800 ml mleka do rondelka. Doprowadź do wrzenia, a następnie dodaj mieszankę. Stale mieszając, gotuj na małym ogniu, aż krem zgęstnieje. Umieść gorącą mieszankę w misce. Przykryć folią spożywczą i pozostawić do ostygnięcia.

 

Teraz nadszedł czas na przygotowanie ciasta. W dużej misce połącz wszystkie składniki (mąkę, proszek do pieczenia, kakao). W osobnej misce ubij białka, aż powstanie sztywna piana. W osobnej misce ubij żółtka z cukrem. Następnie dodaj letnie mleko, a potem wsyp suche składniki. Masę dobrze wymieszać z ubitymi białkami.

 

Przygotuj tortownicę o wymiarach 20×36 cm. Wnętrze można posmarować olejem lub masłem. Wierzch posypać mąką. Następnie wlej do niej ciasto. Ważne! Ważne jest, aby rozprowadzić je równomiernie. Postukaj formą o powierzchnię, np. stół lub inną powierzchnię, aby usunąć nadmiar powietrza. Piecz w temperaturze 180°C przez 35-40 minut. Pozostaw do ostygnięcia.

 

Połączyć miękkie masło i schłodzony krem. Gdy krem będzie gładki, rozprowadź go na wcześniej upieczonym i ostudzonym biszkopcie. Przygotuj polewę. Na koniec przygotuj polewę. Połam mleczną czekoladę, a następnie wymieszaj ją z gorącą śmietanką.

 

Rozłóż całe ciasto na wierzchu i pozostaw do schłodzenia w lodówce. Udekorować listkami mięty i czekoladą. Smacznego.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!