Wspaniałe połączenie delikatnego kremu i pysznego ciasta. Warto zachować ten przepis.

Ten przepis zachwyci każdego smakosza. Jest to delikatny, kremowy deser. Jest też łatwy do wykonania i można go dowolnie udekorować! Połączenie kremu i ciasta jest przepyszne.

 

Należy przygotować następujące składniki:

Ciasto

  • 7 białek jaj
  • 5 żółtek
  • 120 g cukru pudru
  • 60 g mąki pszennej
  • 20 g kakao
  • 6 łyżek stołowych wody o temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:

  • 1 litr mleka
  • 180 g semoliny
  • 130g cukru pudru
  • 250g masła
  • 2 żółtka

Polewa:

  • 200g czekolady
  • 150 ml śmietanki 30%

Przygotowanie:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!