Mięso przygotowane po japońsku- tak przygotowane danie , zawsze szybko znika z talerzy.

Przygotowywanie tego mięsa jest bardzo proste. Dzięki przygotowanej marynacie , Twoje mięso będzie bardzo delikatne oraz rozpływające się w ustach. Koniecznie przygotuj mięso według tego przepisu, a na pewno cała rodzina będzie pod wielkim wrażeniem tak pysznego dania!

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 600 g mięsa wieprzowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka skrobi
  • ½ łyżeczki kolendry
  • ½ łyżeczki imbiru
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 6 łyżek sosu sojowego

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.  Do miski wlej sos sojowy, następnie dodaj drobno posiekany czosnek, przyprawy, skrobię oraz cukier.

2. Następnie dokładnie umyj mięso, następnie za pomocą ręcznika papierowego osusz , po czym pokrój na plastry. Za pomocą tłuczka całość porozbijaj, następnie przełóż do miski z przygotowaną marynatą i przechowuj w lodówce około 3 godziny.

 

3. Po tym czasie podsmażaj na patelni z rozgrzanym olejem przez kilka minut, aż mięso będzie całkowicie miękkie tak przygotowane mięso jest gotowe!

Idealnie smakuje z ziemniakami lub ryżem i oczywiście surówkami ze świeżych warzyw. Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!