To świetny sposób na wykorzystanie twarogu w kuchniach prawdziwych smakoszy. Przepis.

Twaróg jest niskokaloryczny, o czym wiadomo od dawna. Twaróg ma wysoką zawartość składników odżywczych i może być częścią zróżnicowanej diety.

W sklepach dostępnych jest wiele serów twarogowych. Różnią się one między sobą zawartością tłuszczu. Przed zakupem należy zweryfikować te informacje. Jesteś we właściwym miejscu, jeśli podczas czytania o twarogu nie możesz pomyśleć o żadnych słodyczach, w których występuje twaróg.

 

Tym bardziej, jeśli nie jest możliwe poświęcenie dużej ilości czasu na ich wykonanie. Przygotowanie tego deseru zajmie Ci zaledwie 20 minut. Dzięki temu przepisowi łatwo jest zrobić placki twarogowe bez konieczności pieczenia.

Te słodkości można zrobić z ulubionymi składnikami. Możesz użyć wiórków kokosowych lub czekolady, ale możesz też użyć mielonych orzechów, nasion sezamu lub migdałów. Zarówno ze smakiem, jak i kolorem można eksperymentować. Będzie można stworzyć piękne ciastka, które szybko znikną z talerza.

Składniki:

  • 400 g niskotłuszczowego twarogu
  • 200 g herbatników
  • 50 g orzeszków ziemnych
  • wanilia
  • cukier
  • kakao

Jak przygotować:

Twaróg należy rozbić w misce. Dodać tyle cukru ile się lubi i ewentualnie wanilię. Herbatniki i pekany można zmielić. Wymieszać je w misce z twarogiem.

 

Z masy uformować kulki, a następnie obtoczyć je w ulubionych składnikach (czekolada lub wiórki itp.).

 

Umieścić kulki w lodówce na co najmniej godzinę. Teraz są gotowe do zjedzenia. Można je podarować bliskim osobom. Będą mile zaskoczeni wyglądem i smakiem.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!