Kolorowa sałatka warstwowa Gość przy stole. Niezwykle efektowna i pyszna w smaku.

  • białka (nie zużywamy całości, przydadzą się też do dekoracji)
  • majonez
  • starty na drobnej tarce ser
  • majonez
  • żółtka.

 

Jeśli ułożyliśmy wszystkie warstwy, pora na ostatni etap – dekorację. Przekrojone na pół pomidorki układamy po zewnętrznej stronie sałatki, tak żeby równomiernie pokrywały cały jej obwód.

Następnie umieszczamy przed nimi oliwki, a kolejny utworzony przez nas krąg posypujemy świeżymi ziołami, później układamy na to posiekaną czerwoną paprykę. Sam środek posypujemy białkami, na których umieszczamy ziarenka kukurydzy.

Gotowa sałatka musi się „przegryźć”, dlatego powinna postać w lodówce co najmniej 3 godziny, a najlepiej całą noc.

Czytaj dalej

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!