Nie dziw się, że naleśniki wyjdą blade – takie właśnie mają być. Idealnie smakują tak jak w oryginale – z roztopionym masłem i miodem. Palce lizać!
Naleśniki marokańskie to idealna propozycja dla amatorów puszystych i delikatnych placuszków. Zachwyć swoją rodzinę i przyjaciół ciepłymi i pysznymi naleśnikami na śniadanie lub kolację.
Wszystkie suche składniki połącz w dużej misce. Dodaj roztrzepane jajko, wodę i olej. Wszystko razem dokładnie połącz za pomocą miksera.
Ciasto odstaw na około 40-60 min w ciepłe miejsce pod przykryciem.
Roztop masło, dodaj do niego miód. Pamiętaj aby nie zagotować składników sosu.
Rozgrzej suchą patelnię (naleśniki smażymy bez używania tłuszczu). Porcjami wlewaj na nią porcje ciasta – od środka po ranty patelni.
Usmażonych placków, nie obracaj. Kiedy ciasto na wierzchu się zetnie – naleśnik jest gotowy do ściągnięcia go z patelni.
Comments are closed.