Dzięki tej sztuczce przygotowuje kurczaka o wiele szybciej i łatwiej. Mięso zyska wyjątkowy aromat

Kurczak niezwykle często gości na polskich stołach.

To prosta, smaczna i pełnowartościowa potrawa, którą można przygotować na wiele sposobów. Dziś poznasz kilka interesujących tricków, dzięki którym przyrządzenie kurczaka stanie się o wiele szybsze, a mięso zyska wyjątkowy i unikatowy aromat.

Klucz to marynata

Niezależnie czy przygotowujesz kurczaka w całości, czy w kawałkach, czynnikiem do sukcesu są odpowiednie przyprawy i proces marynowania. Chcąc podać swojej rodzinie miękkie i aromatyczne mięso, odpowiednio wcześniej rozpocznij przygotowania. Oto kilka interesujących przepisów na fantastyczne marynaty:

Kurczak w marynacie na ostro

Do przygotowania kurczaka z ostrą papryką potrzebujesz:

  • około 400 g mięsa z kurczaka (w kawałkach)
  • 2 łyżki posiekanej papryki jalapeno
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 szklanki oliwy z oliwek
  • mały pęczek kolendry
  • sok z cytryny lub limonki
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu

 

Jogurtowa marynata z curry

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!