
1.Do garnka wlej mleko oraz wodę , masło, cukier, sól oraz mąkę. Na małym ogniu gotuj, do momentu całkowitego zgęstnienia, powinno od ścianek garnka odchodzić. Następnie zdejmij z ognia dodaj jaka i wymieszaj dokładnie.

2.Formę o wymiarach 25x 30 cm przykryj papierem do pieczenia lub wysmaruj olejem, następnie wyłóż przygotowane ciasto , utwórz większe brzegi. Piecz w 180 stopniach przez 30 minut , odstaw do ostygnięcia.

3.Do miski wbij jajka dodaj cukier waniliowy, cukier oraz mąkę i za pomocą miksera wszystko dokładnie wymieszaj. Do garnka wlej mleko , następnie dodaj przygotowaną mieszankę, na małym ogniu gotuj ,aż masa zgęstnieje.

4. Miękkie masło dodaj do uzyskanej masy i dokładnie wymieszaj. Odłóż na bok do momentu, aż wystygnie.
5. Do wysokiej miski wlej śmietanę i ubijaj ją za pomocą miksera, następnie dodawaj powoli do schłodzonej masy i cały czas mieszaj. Właśnie przygotowałaś krem , który trzeba wyłożyć na wierzch ciasta.

6. Na około 2 godziny włóż gotowe ciasto do lodówki. To wszystko!

Jako dekoracje zrób wzory za pomocą karmelu oraz roztopionej czekolady. Życzę smacznego!
Comments are closed.