Czysty piekarnik tylko w cztery minuty, bez detergentów oraz bez szorowania. Skutecznie pozbędziesz się nie potrzebnego tłuszczu.

Na pewno próbowałaś pozbyć się niechcianego tłuszczu z piekarnika. Ze sposobem poniżej to żaden problem. Nie musisz szorować, ani używać niebezpiecznych dla zdrowia środków, wystarczy ,że zrobisz tak jak jest napisane poniżej.

 

 

Po raz pierwszy stosowałam tą metodą w starym piekarniku. Bałam się ,że szklana powierzchnia się porysuje, wiec nic nie robiłam i przestałam widzieć swoje wypieki. Jednak spróbowałam tej metody i jestem zachwycona. Najtańsze oraz bardzo proste rozwiązanie znów jest najlepsze.

W prosty sposób pozbędziesz się tłuszczy zalegającego w Twoim piekarniku, bez dodatku jakiś detergentów. Użyjesz do tego trzech produktów, które posiadasz w kuchni.

 

Z zegarkiem w ręku sprawdziłam, że pozbycie się tłuszczu z piekarnika zajęło tylko cztery minuty.

Jest to najszybszy, najwydajniejszy oraz skuteczny sposób na walkę z tłuszczem.

 

ALUMINIOWA FOLIA

Na samym początku bałam się ,że użycie foli aluminiowej zniszczy lub porysuje szklaną powierzchnię. Jednak stwierdziłam, że musze zaryzykować i jestem zachwycona. Na sam początek otworzyłam drzwiczki piekarnika i wlałam na nie pół szklanki wody gorącej, następnie posypałam na wodę sodę oczyszczoną. Przez trzydzieści sekund poczekałam, aż zacznie się reakcja i w tym czasie z foli aluminiowej zrobiłam kulkę . Właśnie tak przygotowaną kulką pocierałam szklaną powierzchnię piekarnika, która była zabrudzona tłuszczem.

 

Brud zniknie w szybkim czasie, tylko pocieraj to delikatnie okrężnymi ruchami. Niestety mój piekarnik była znacznie bardziej zabrudzony więc stosowałam tą metodę jeszcze raz. Resztki brudu przetarłam mokrą ścierką. To już wszystko!

W jaki sposób wyczyścić resztę piekarnika?

 

Użyjesz składników, które posiadasz w kuchni. Oto co będzie potrzebne oraz w jaki sposób wyczyścić resztę piekarnika.

 

POTRZEBNE BĘDZIE:
  • 150 ml zimnej wody
  • 2-3 opakowań proszku do pieczenia
  • 150ml octu ( gdy jest potrzeba dodaj więcej)
  • Naczynie żaroodporne do pieczenia

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Wodę wlej do naczynia żaroodpornego, następnie dodaj proszek do pieczenia oraz wlej ocet, wszystko to wymieszaj dokładnie. Piekarnik rozgrzej do 100 stopni i włóż na 30-45 min naczynie. Na sam koniec czystą ściereczką lub ręcznikiem papierowym wytrzyj piekarnik. Powodzenie!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!