You might also like

Arkusz ciasta francuskiego kroimy na równe kwadraty. Można to zrobić przy pomocy kółka do pierogów.

Przygotowane w ten sposób ciasto smarujemy mlekiem i wstawiamy do nagrzanego wcześniej do 180 stopni piekarnika. Pieczemy przez 15-20 minut.

W tym czasie ubijamy w zimnym mleku przygotowany wcześniej budyń. Należy pamiętać, iż w przypadku budyniu gotowanego, wcześniej go ostudzić. Kremówkę ubijamy i łączymy wszystko w jedną masę.

Następnym krokiem jest przekrojenie w poprzek upieczonych kwadratów z ciasta francuskiego. Przy pomocy rękawa cukierniczego nakładamy na jedną połówkę przygotowany krem, a drugą połówką wszystko przykrywamy. Dla urozmaicenia smaku można dodać również karmelizowane jabłko.

Pokrojone w kostkę jabłko wrzucamy na patelni i podsmażamy lekko na maśle. Dodajemy następnie cynamon i cukier.

Mieszamy wszystko dokładnie i smażymy do miękkości jabłek.

Tak przygotowaną masę nakładamy jako pierwszą na kwadrat ciasta francuskiego i przykrywamy bitą śmietaną.

Comments are closed.