
1. W misce, wymieszaj wodę z cukrem i solą – musi całkowicie się rozpuścić. Następnie, dodaj olej i stopniowo mąkę. Wymieszaj i zagnieć gładkie, jednolite ciasto.

2. W wygodnej misce, rozgnieć widelcem ser feta (jeśli użyjesz twarogu, dodaj również sól do smaku), dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i ulubione świeże zioła. Całość dokładnie wymieszaj.

3. Pomidory umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w plasterki.

4. Przygotowane wcześniej ciasto, podziel na dwie części i rozwałkuj je na duże i cienkie placki.

5. Na jednej części ciasta, poukładaj plasterki pomidora i porcję serowego nadzienia (jak na zdjęciu).

5. Teraz, przykryj drugą częścią rozwałkowanego ciasta. Szklanką wytnij okrągłe placuszki.

6. Na rozgrzanej patelni z głębokim olejem, smaż fetę z pomidorem z każdej strony na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu, odsącz na ręczniku papierowym. Gotowe!

Comments are closed.