Karkówka po cygańsku to świetny wybór dla każdego, kto kocha mięso, jest żądny przygód w kuchni i lubi samodzielnie przyrządzać posiłki.

Pyszna, pożywna i aromatyczna karkówka po cygańsku. Ten przepis to obowiązkowa propozycja dla każdej gospodyni. Zasmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Ten łatwy przepis jest świetny dla początkujących!

Ten obiad z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom mięsa. Niezwykle pachnąca karkówka po cygańsku zaskakuje. Mięso jest niezwykle delikatne i soczyste, rozpływa się w ustach. Strona świeżej sałatki to najlepszy sposób, aby cieszyć się karkówką.

Tak właśnie powinno się przygotowywać karkówkę. To zachwycające danie, którym można się cieszyć podczas rodzinnych spotkań. To danie jest nie mniej smaczne niż dania w restauracjach dla smakoszy.

 

Składniki:

  • dobrej jakości karkówka wieprzowa – 1,5 Kilo
  • Piwo jasne lub ciemne – 60 ml
  • olej słonecznikowy 100ml
  • przyprawa do gyrosa – 2 łyżki
  • Miód – 1 łyżka stołowa
  • 1 kilogram ziemniaków
  • Cebula – 2 szt.
  • 100g pokrojonego w plastry, surowego boczku
  • czosnek – 5 ząbków
  • serek śmietankowy – 200 gramów
  • Pietruszka – jeden pęczek
  • Sól, pieprz i czosnek w proszku

Jak przygotować:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!